dimecres, 11 d’abril del 2007

Coses que no agraden a progres i moderns. Lo carrincló és lo millor. Col.labora!


Carrincló és el terme que utilitzen la patuleia que es pretén moderna per qualificar
un pessebre clàssic amb la seva molsa i Anunciata; una coral de nens amb barretina cantant nadales; una noia que no permet que "l'empenyi" el primer galifardeu que passi o vol arribar sencera al matrimoni, etc.

Hi han moltes més "carrinclonades" i segur que n'hi han de més carrinclons que jo. Us demano que
col.laboreu tot afegint coses d'aquestes, per a molts entranyables, que creieu que la patuleia "progressista" considera carrinclones, els posa dels nervis i voldria veure extingides.

Deia Dalí -a qui també titllaven de carrincló quan feia pintura religiosa ortodoxa- que l'única cosa què hom no pot deixar de ser , facis el que facis, és modern.

Crec que el poble català ha estat bàsicament carrincló, -és acceptat que hem tingut més poetes per metre quadrat que cap altre poble- i tot i que a vegades no ho hem sapigut combinar prou amb la rauxa,
el millor de Catalunya és aquesta ingenuïtat, intel.ligent però. Amb ella han nascut la Renaixença, els Pastorets i s'ha bastit la Sagrada Família.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que als modennos no els agrada massa el concepte de família tradicional. Van començar amb les comunes i ara estàn per la promiscuitat.

Anònim ha dit...

Crec que a la progressia el que desagrada essèncialment, no cal donar-hi masses voltes, és el que té a veure amb l'Església i la religió.