dilluns, 10 de desembre del 2007

Dolor. I ràbia? Amb Franco això no passava.

Acabo de veure per televisió el drama d'una família. M'ha colpit . Una filla que explicava com se li moria la mare en braços amb la cara ensangonada, esbudelllada a cops de ganivet, rematada a bastonades, intentant dir qui sap què a la seva filla; un pobre home gran, plorant desesperat, tot just refer-se de les ferides a l'hospital, explicava la brutalitat del crim; el fill desconcertat. Uns lladres van atacar la família i es van emportar 12 mil euros. Aquest cas és un de tants. Fou en una casa de camp a Andalusia, el novembre passat.

Com a cristià he d' intentar comprendre, fugir de l'odi i la ràbia. Però no sé si sento més ràbia pels pobres malalts assassins, segurament drogats o per la púrria que mana i cobra i per la seva misèria moral i estultícia suprema. Tot per que no els diguin repressors.

Quin deu ser però el retrat d'aquests èsssers humans assassins? A la dictadura aquests crims eren contadíssims i excepcionals; s'en parlava dies i dies i al final pagaven. Avui quasi resten a l'anonimat, són justificats dient dels lladres : "Són víctimes del sistema". Malgrat el meu antifranquisme, malgrat algún tros de suro no entengui una cosa tan clara, ho repeteixo:
Amb Franco això no passava; això és terrorisme.
La seguretat és la primera missió d'un govern.

Que collons fan per lluitar contra totes aquestes bandes!

6 comentaris:

Lycaon ha dit...

En Franco va posar pau i justícia quan realment calia... després va allargar innecessàriament el seu règim (40 anys, el malparit!), però la veritat és que, mentre ell manava, no hi els "vagos y maleantes" d'ara, per no parlar d'assassins, assaltadors i altra xusma.

Lycaon ha dit...

Per cert, avui he vist un debat polític en una TV local. El socialista ha fet una defensa aferrissada del tal Ferran, que va parlar de treure la "crosta nacionalista" a TV3. Els socialistes són els més grans manipuladors dels mitjans, els més controladors i els pitjors enemics de la llibertat! Estic flipant en veure la lleugeresa amb què parlen de "depurar" l'únic mitjà català que ens queda per convertir-lo en un altre pamflet sense ànima de la col·lecció, en un altre titella mediàtic. Ja parlen fins i tot de liquidar certs professionals en concret que no els són prou submisos.

TV3 mai havia tingut tan poca audiència com d'ençà que la dirigeixen els socialistes! Són uns destralers.

Anònim ha dit...

També has de tenir en compte però, que el franquisme dels 60-70, va ser molt light.

El drama de Catalunya és que estem anestesiats. Una mica, i perdona,per la paciència i conformisme del Pujol.

No sé per què ha estat,potser Franco m'ha ajudat, però avui, Lycaon, he tingut gran record de visites.

Anònim ha dit...

El que fan ara es una gran propaganda quan desarticulen alguna cosa, i mentrestant es monten 10 bandes més.

El que aconsegueixen és que empenyen cada vegada més gent cap a posicions
extremistes.

Lycaon ha dit...

Jo crec que, si Franco hagués d'ajudar a algú, t'ajudaria a tu, sobretot quan fas de martell de socialistes :-)

Herrgoldmundo ha dit...

Pafiam, tu ets un espanyol "de pro", un autèntic català defensor de valors inmutables.

MAMAMAMA ¡GENIAL!