dimarts, 17 de juny del 2008

Invitació a tots els menjacapellans

Això és una nvitació a les conclusions, encara que siguin parcials.

Em sembla que tots hem vist la necessitat d'alguna conclusió, si no d'acord almenys per a poder entendre -realment!- l'altre. Jo en proposo la meitat, en forma de preguntes. Després de tantes ratlles, potser descobrirem d'una vegada alguna cosa més que la sopa d'all, al menys jo. El que ve a continuació és l'únic que calia haver preguntat i respost des d'un principi. Disculpeu.

Sabia que darrera les calúmnies i manipulacions sobre l'Església -a part els mamons que les repeteixen- sempre hi ha una força organitzada -alguna del trio Mamama-. Aquesta sensació és més viva per a mi i per Vida viure, després de l'interessant -no sé en quina mesura productiu- debat dels passats posts. No sóc qui per preguntar filiacions si no plau, però crec que per concloure alguna cosa real i per entendre millor els laïcistes radicals us convidaria a respondre el següent:

1.- Són obvis -matisables, equivocats o no- els motius dels que estimem a l'Església i estalvio repetir-los. Suposo que per un menjacapellans són obvis els seus, però molts no els coneixem. Si tot l'odi -perquè crec que puc parlar d'odi a lo sagrat- és per l'Inquisició, les Creuades o algun Papa desviat o anècdotes com el Jiménez Losantos -que no és ni catòlic- encara ho entenc menys. Convido a exposar-ne els motius, tot i que sé que és tasca feixuga, perquè els veritables motius és molt probable que no els conegui -potser ni els vol dir- ni el mateix anticatòlic. Al menys que s'ho plantegi de manera profunda i objectiva.

2.- Vull, necessito saber perquè una societat sense esglésies i sense la idea de Déu creieu seria el camí de la panàcea universal.

3.- I per últim tampoc crec poder entendre mai com les energies que es perden parlant contra l'Església no s'esmercen atacant altres estaments, com la gran caterva de polítics inútils quan no corruptes, amb sous que fan tanta vergonya que ni els diuen; autèntiques sangoneres que tenim enganxades a la pell. Es diria que sou de la seva raça.

Si cal, podeu explicar-nos també els punts del vostre full de ruta a Wonderland World.

Com deia la Merceditas "meona" Milà: Yo quiero saber!

Encara que dubto haver desterrat de tants cors manipulats l'odi a la Santa Mare, confio que amb les meves reflexions algú s'hagi adonat almenys que no és el mal absolut, encara més si la compareu amb altres institucions. Crec sincerament que us equivoqueu d'enemic.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

motius per ser anticatòlic:
1.corrupció del missantge de crist encara que ells afirmen que el segueixen, per tant, MENTIDERS.
2.vendre un producte del qual se'n dubta l'exsistència amb l'únic fi de fer-se més poderosos.
3.Haver anicilat milions d'altres cultures per imposar la seva religió!! (ho han fet mai els protestants, els jueus o dins la seva radicalització actual els musulmans?¿)

de moment 3 ja me'n pensare més i també la resposta a la resta de preguntes !!!

Anònim ha dit...

Hombre, vida-viure, tu per aquí!

Jo et feia saltant i ballant per un prat verd al més pur estil Heidi, i de sobte apareixes un altre cop a debatre sobre catolicisme... En fi, considerarem que tu fent això et diverteixes i en canvi nosaltres perdem el temps, no cal que donis més explicacions.

---

Personalment, més que tenir motius per ser anticatòlic, el que jo no tinc és CAP MOTIU PER SER CATÒLIC.

D'altra banda, considero absurdes totes les historietes del cristianisme, i no me'n refio gens ni mica de l'Església.

Si d'això tu n'hi dius ser mamón, no tinc cap problema en què em posis aquesta etiqueta dins del teu blog.

Salut!
g.

Lycaon ha dit...

Jo, com que sóc catòlic com Alfred Hitchcock, J.R.R. Tolkien o Salvador Dalí, no puc criticar la religió, però sí l'Església, que, com tota organització humana té problemes i defectes. Però d'aquí a que es diguin tonteries com ara que ha aniquilat cultures, val més que pleguem veles i tornem a llegir llibres, Pafiam, que els altres no ho faran pas.

Anònim ha dit...

Sabia que era difícil contestar a les preguntes, com ha quedat palès. Agraeixo molt, sincerament, als que al menys heu tingut la valentia d'intentar-ho. Respiro una mica més tranquil. Tot i que no pretenia contradir les vostres raons ja que cadascú té les que té, només volia saber-les.
Ara bé és inevitable que digui que caic de cul quan se'ns diu que els capellans volen el poder i que els moros no hagin imposat a la força l'Islam.I repeteixo , de mentiders i sàtrapes en trobaríem a punta de pala entre els "demòcrates", republicans i la merda que els besa.
Tiruliroliroli. Has estat bé Stark.La conya és sana. Ara però, mira per on, on dius "considero absurdes totes les historietes del cristianisme, i no me'n refio gens ni mica de l'Església" jo ho substitueixo per les historietes del sistema i dels polítics, histories per adormir. I jo del que no me'n refio tampoc és dels magistrats,periodistes, del discurs progre i la mare que els va parir a tots. Dels militars tinc dubtes -aquests potser no enganyen al menys i són gent amb un sentit d'honor-.Però no crec que siguin de la devoció de la majoria oi. Però res, els capellans, fot-li amb els capellans.
Ok Lycaon, però no critiquis massa l'Església, ja ni han que s'hi dediquen a jornada completa.

Anònim ha dit...

Als polítics í partits corruptes ja els hi va bé que ataquin a l'Església. Encara que no pot parlar massa -per la qüestio de les subvencions- els molesta que hi hagi una veu honrada que freni el poder i corrupció política.

Anònim ha dit...

Senyor pafiam! Jo no he contestat per falta de temps, i de fet segueixo anant curt de temps així que contestaré extensament quan puguis..tot i així, unes consideracions..vosté després de la lectura que vol a dues respostes determinades ja ha decidit que té la raó..des de quan dins un diàleg una part decideix el veredicte..?de fet, desde quan hi ha un veredicte clar dins un diàleg com aquest?..el joc no és aquest..em recorda vosté als nens petits que acabarien el partit quan han marcat el primer gol (i és un exemple, no m'interpreti malament..)...intenti llegir-se per segona vegada els comentaris, també tots els que venen anteriorment, intenti raonar..la intenció és arribar a algún lloc o al loc que vosté vol..perquè si és la segona ens estem equivocant..
a.

Anònim ha dit...

Des de quan preguntar és tenir raó? L'única cosa que mantinc és que hi ha molta manipulació i ignorància en les crítiques a l'Església. D'altra banda tampoc no demano ni calen respostes gaire extenses. Quan vulgueu i pugueu, estaré encantat que tots les puguem meditar i si cal respondre, però arribats fins aquí el que m'agradaria és treure conclusions i comprendre raons. Tot seguit reformulo i concreto el meu axiomamamamamama.5.

Deyza ha dit...

Hem reservaré els motius per estar en contra de l'esglèsia, ara bé li proposo una pregunta en la direcció oposada.

Donim una raó (no una creença o hipòtesi) per la qual creure en el Déu cristià és perfectament acceptable i creure en Zeus és considerat fabulós o mitològic.

En la secció de comentaris d'aquest blog ha conduit les acusacions contra la església culpant als polítics o al sistema d'haver fet el mateix. No crec que això redimeixi a l'església del que ha fet, o si?