dimecres, 4 de juny del 2008

PROGREPUTADES

Selecció d'animalades del món progre.

-El venerat còmic Toni Alba ja em semblava patètic fent la imitació de Benet XVI -que malament ho fa, no s'hi assembla de res- però encara em sembla més imbècil després de llegir-lo a una entrevista. Acusava el Papa de nazi i als cristians dels mals del món.

-El Serrat, autor d'obres extraordinàries -al principi!- no és però cap exemple humà de res. Llegiu bé: ara s'ha sabut que si no va voler cantar en català a Eurovisió va ser per la pasterada que li va donar una organització de la burgesia catalana, crec que hi havia Banca Catalana. Un altre dia va dir que les putes mereixien un monument ja que eren un servei públic necessari. Que s'hi foti la seva filla. Socialista però té una finca de 300 Ha! i una espècie de palau residència. L'altre progre -no es poden veure però- el Llach no li va a darrera en quant a pasta i vinyes. Que en reparteixin una mica!

-Perquè diuen tots els mitjans que Birmània és una dictadura. Dictador ho era Franco o Mussolini. Birmània és comunista!! L'esquerra i els seus mitjans amaguen la veritat i la dreta com sempre no s'entera i segueix el joc.

-L'ajuntament de Barcelona ja ens va treure els camells i cavalls del circ, ara deixaran el Zoo a la meitat d'extensió i estan treient els grans mamífers. Sort que hi han ecologistes, a la casa gran.

- Ara que fa 25 anys recordeu que els sociates no volien de cap manera que es posés en marxa TV3, recordeu el miserable del Calviño. No era l'únic.

- Diuen: "No vindrà cap més vaixell amb aigua, menys els que tenim contractats". Fins l'Agost farem el ridícul! Milions i milions llençats.

- El tontolcul de l'Om amb la Sara Montiel.

Sara, aún es socialista?
Yo soy del PP, lo que pasa que soy bonista, de Bono.
Entonces si es del Bono es socialista.
Yo nunca he sido socialista, yo soy del PP.
Con carnet del PP?
Sí, sí.
Pero usted vota al PP? El tontaina insistia, insistria, no se'n sabia avenir que hagués portat al programa una del PP.
Sí claro. Si usted me lo permite, claro. Toma!
Sí, sí, claro, desde luego. -l'Om amb cara de tonto-. I la Montiel satisfeta que l'Om li hagués donat la llicència.

Que ho posin a l'APM

- Una perla de riure -encara més-. Empar Moliner -tot i no ser agraciada físicament- és d'aquelles ties que estan encantades de conèixer-se, i molt, molt progre. Només nèixer ja li ha fotut la primera progreputada a sa filla: Li ha posat GINEBRA! No al biberó no, de nom! Els acudits que haurà d'aguantar la pobreta!. T'agrada la Ginebra, Pepito? M'estimo més el whisky. He fet l'acudit més fàcil, podeu pensar-ne i penjar-ne d'altres millors.

I amb aquest progressisme ha d'avançar Catalunya?

FES-HO CÒRRER

Si aquestes coses et fan fàstic -a part de riure- ets dels que han de posar la creu a la declaracio per l'Església. Ells no ho faran! Deixa't estar del Losantos, els altres encara són pitjors tot i que més traidors.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

La relació entre l'article en si i la creueta a l'església s'escapa del meu enteniment... Hom diria -tirant pedres al buit- que tens un peu al clergat!

Si segur que tens justificacions més raonades i raonables, home!

Salut!
g.

Anònim ha dit...

Que malamentt que ho fan totss els socialistess i tots els progres en general!!
posem una creueta que la vida serà molt millor si uns quans tenen diners i nosaltres hem d'anar a resar a casa seva. Realment com no se m'havia acudit abans, és el que he volgut tota la vida agenollarme tot el dia davant d'algú! ara mateix truco al notari perquè reenvi el formulari amb la creu posada!!
stark realment pafiam pensa de manera superior i per ell hi ha una relació! (ja ens l'explicarà, espero)

Lycaon ha dit...

La creueta hauria d'anar a la ONG més gran i antiga d'Espanya, la que més ha ajudat -i ajuda encara- als pobres, que és l'Església que va fundar Crist, amb tots els seus errors humans -que, per això, la porten humans. L'Església predica amor. Aquest és el seu missatge, no ens equivoquem. La resta són foteses, però l'amor entre les persones és el més important.

Pel que fa a les altres coses, tots es retraten. Això de la Sara Montiel em recorda a quan una superprogre superrica em va explicar que produïa reportatges sobre la guerra civil i li vaig dir que la meva família catalana, catalaníssima des de tems immemorials i catòlica, havia estat franquista. No et pots imaginar com de fotuda va quedar. Vivia tan als núvols que, en el seu imaginari, no hi havia catalans de dretes.

Anònim ha dit...

Tens raó, Lycaon... Ai, és que pobres monjos! Tot el dia predicant amor i ells no poden ni "fer l'amor"! Quins homes dignes de ser admirats! Sabeu què? Que es mereixen més que la creueta! Es mereixen un decret del Vaticà que els hi permeti exercir les pràctiques instintives humanes. Qui està amb mi? Ei, ni que sigui entre ells eh? A mi m'és igual...

Salut!
g.

Anònim ha dit...

Ja veus Lycaon, no ens entenen, i tan clar que ho veiem nosaltres.
L'educació progre ha fet un mal terrible; gent sana, la bona gent,s'els ha cregut. Al dictat de progres, maçons i marxistes vinga posarla creu a "institusiones i fines sosiales", quan bona part d'elles són de la camarilla progre sociates, o fins fatxes! com la Fundacion Franco. Associacions feministes, tortillerils, gais, Pablos Iglesias, etc. Ni boig he de cooperar!
Suposo que és obvi que tots els progres del llistat són anticatòlics. Doncs això. No sé el que no s'entén. Si sou d'aquest tarannâ progre , doncs vinga, creu per a les subvencions a les lesbianes.Cap problema. Jo defenso la moral social i les bones costums. NO VOLGUEU SER PÚRRIA1
O estàs amb uns o estàs amb els altres. Amb el bé o amb el mal. Amb
les tenebres de la ignorància o amb la llum del saber. AMB ZAPATERO O AMB EL PAPA.
Stark, no tan com un peu però considero que és l'únic i últim estament del que podem refiar-nos. O no és així?

Anònim ha dit...

I tant que és així!
No fos cas que cedísim alguna mena de llibertat a algú! Només podem confiar en aquells que coarten llibertats, en l'única empresa (perquè, ens entenem, estarà d'acord amb mí que l'esglèsia és actualment una empresa, una gran empresa..oi?) a la que l'estat ofereix la posibilitat de recaudar diners dins els seus butlletins, hem de ser fiels a la tradició, aquella tradició que (exepte milions i milions de morts a les creuades, a les fogueres, les caçes de bruixes..que suposo que trobarà totalment justificades) sempre ha portat la bondat al món..
Està segur que Déu realment vol això? Només vol que posi la creueta? no se li ha acudit que potser vol alguna cosa més?..nosé, que fagi alguna cosa per la comunitat, que deixi de queixar-se i comenci a fer coses productives? S’ha llegit el que escriu? no, oi? no ha vist que només fa que queixar-se? es guanya algo així? Deixi a l’Om en pau, deixi a la Ginebra en pau, deixi al Toni Albà en pau, al Serrat en pau, aporta algo fent el que fa? Jo no hi veig res, la veritat..la crítica per la crítica és una gran pèrdua de temps..però vaja, si s’hi distreu, millor això que dur a terme les seves idees..alguna ventatge havia de tenir aquest blog.
Admiro realment la seva capacitat de treure'n suc de tot arreu sense cap motiu aparent, de crear relacions insospitades com les que comenten per aquí dalt Stark i l'amic dels punts i les ralles: dins aquest món un s'hi guanya la vida així..tristament, però és així..suposo que soc un simple ciutadà que no entén de què va el tema..però no li trobo la gràcia a queixar-se sense arguments..
Em preocupa el que escriu, la veritat..soc un gran defensor de la llibertat d’expresió, en cap cas (cosa que li deu sorprendre) li diré que deixi d’escriure el que creu (tot són simples reflexions en veu alta..)..però em preocupa, li dic la veritat, que existeixi gent anclada en aquest món on l’esglèsia (una simple empresa actualment..creure en Déu està tan allunyat de l’esglèsia com el Papa del propi Senyor..) marca el camí..malament anem si gent així ens ha de marcar el camí..

Lycaon ha dit...

La crítica serà una pèrdua de temps, amic A, però tu bé l'has pedut llegint-la i contestant-la, oi? La resposta més llarga, la teva.

Per cert, l'Església no és una empresa, como tampoc ho és un estat o l'ONU. No en tens ni idea.

Saps quan guanya un Bisbe (que, perquè ho entenguis, és com un director general en una empresa)? 900 Euros. Segur que es va fer capellà per guanyar diners?

Anònim ha dit...

els 900€ de su són molt útils per un capellà, si no com mantindria a la familia?¿ a no calla que ells prediquen per la unió de la familia i bla bla però no tenen dret a formar-ne...interesant...
el capellà s'ha de comprar pis...calla!! que l'esglesia dóna els pisos als capellans, pisos obtinguts com?¿ (a amb els diners de la creueta...)
que vol dir lycaon que només cobren 900€?¿ jo en se de molts que pel mateix que fan els capellans no cobren, i aquests si que són bones persones i no els senyors que es dediquen a pervertir el que va dir un bon home que era jesucrist!!
així que ni pafiam ni lycaon ni ningu te dret a dir que hem de subencionar abans a algú que s'ha passat els ultims 2000 anys vivint a costa de posar la por dins de les persones i avui en dia ens diu que fa obres de caritat a l'àfrica, l'únic que fan es guanyar-se nous feligresos. Doncs jo prefereixo donar-li als meus cuartos al J.iglesias (cosa que es mentida perquè no li dónem a ell) que com a mínim si dóna els diners als africans serà per bondat i no pel seu propi benefici!!

Visca la vida, el sexe i el foc a les esglèsies!!!

Anònim ha dit...

Gràcies Lycaon i a a. per participar encara que em digui, com el Pujol: AIXÒ NO SERVEIX DE RES!Ho dubto, explicar com són els que ens gobernen -els progres- crec que és il.lustratiu i cada vegada cola menys el discurset progre. A part serveix per a descarregar-me.
Ara bé, el que és incomprensible és que critiqui que aprofiti per demanar que es posi la creu allà on la posaran les Moliners i els Albàs, quan els progremarxistes no paren, per qualsevol pretext mínim als mitjans de dir falsetats contra l'església i atacar la religió, la catòlica, és clar. En el seu cas parlar de milions de bruixes i infidels morts per l'església ho vull considerar només com un desconeixement de la realitat.

Tinc un grandíssim interés,seriosament, en saber Sr. A. si ens podrieu dir com heu desemvolupat aquest pensament reactiu a lo sagrat.Si a part de militant ateu; partidari d'una societat sense Déu, té algún altre ideal. On us situeu, vaja.Seria possible?
Desconeixia els articles de Montilla el Sopas i Felipe el Corruto, i m'alegra saber per vostè d'aquell acte de transparència,raro per lo escàs, tot i que no crec que aquests arreglin res. Li recordo que Felipe ja no mana.I si mana d'amagat, pitjor.
(quan deia xusma, volia dir xusma ignorant,manipulable o malèvola, perquè en el fons, pels de dalt, xusma ho som tots)

Anònim ha dit...

Ah, Creure que posant en una balança els disbarats de l'església institució i les del poder civil, el plat s'inclinaria per l'Església és propi de bojos, estúpids o ignorants.

Anònim ha dit...

Que no pot fer broma d'aquesta colla i de la Moliné en particular!? Aquesta no sols és especialista en riure's de la gent, -com els de Polónia o l'APM - sinó que a més cobra per fer-ho. Les vegades que han rigut a costa de les Jennifers i Jessis. Que prengui la seva medicina. Endavant Pafiam.

Anònim ha dit...

Amic Lyacon, si rellegeixes bé el meu comentari, has obviat una petita cosa, la crítica per crítica és una pèrdua de temps..sóc un defensor de la crítica, però la constructiva, la que ajuda, dona idees, proposa, es pregunta..no la que simplement destrueix.
I bé, per a mí, l'esglèsia és una empresa..una empresa montada sobre la paraula de Déu, que s'hi enriqueix (i no me'n diguis el contrari, només cal veure el Vaticà..però vaja, ja és això, beneficis..), que es posiciona políticament (esteu tots segurs que Déu és de dretes?...i per què va crear als progres?..suposo que errors de càcul, tanta perfecció..!), que prohibeix, coarta llibertats però mai en dona..posiblement l’empresa més gran del món, amb moltes seus..i també tristament, l’única empresa que ha estat recolzada per el poder durant més de vint segles..realment 900 euros per 5 hores de feina a la setmana..180euros/hora sense cap despesa, què més vols? I en cap moment he parlat de l’estat o l’ONU..no hi veig la relació, la veritat, de religions n’hi ha moltes..d’ONU una sola.
És curiós, que vosté home informat com pocs, em pugui arribar a dir que els morts de les creuades i fogueres són desconeixement de la realitat..la història! Que n’és d’important la historia..saber d’on venim, i què vam fer..! Els morts són els que són..i no els podem borrar..quina llàstima eh? I bé, simplement li demano arguments, no hauria de ser tan complicat..sense arguments no anem enlloc.. I vosté criticarà tot el que vulgui, però sense bases, sense arguments..tots els progres són dolents..algun argument que ho recolzi? La mateixa afirmació feta infinites vegades no la farà certa..només em sorpren, i preocupa, que hagi pogut construir vosté tanta crítica sobre tan poc..no parlo d’arguments fàcils, sino raonats, llargs, treballats..conveci’m de que realment els progres són la purria del món!
Encantat, per últim (que després em diràn que m’allargo..) d’explicar-li la meva visió del món..Primer puntualitzar, que tot i ateu que soc, en cap cas he fet una crítica a Déu, sino sempre a l’organització eclesiàstica que diu que explota els seus béns..no és el mateix, no ens equivoquem..! Tot i així, sí, soc ateu, soc defensor de la llibertat per sobre de tot..no tinc una colecció d’ideals, però sí que crec que hauriem de prendre la nostre llibertat, que en el fons és tot el que som, com un ideal per el qual lluitar..I suposo que aquesta defensa de la llibertat és la que m’ha portat a malpensar de l’esglèsia..la institució lliberticida per exelència.. Si m’hagués de situar, estaria situat dins aquell lloc on la gent raona, la gent és lliure però crítica amb tot el que creu que s’ha de ser crítica, però mai una crítica per destruir.. Suposo que això a casa seva és l’esquerra, aquella esquerra que pensa que la gent ha de rebre per allò que fa, per tant una esquerra republica (i, ara si que no ens equivoquem, en cap cas el partit polític!), una esquerra de llibertats…intueixo que no compartim pensament..
Salut!
a.

Anònim ha dit...

La veritat a. és que per donar arguments tergiversats val més callar. 5 Hores de feina un capellà? Comparar els morts de les creuades am els del comunisme i les guerres polítiques? L'única empresa recolzada pels polítics, l'església? No l'entenc, francament. Esquerra república? el ZP potser?
En quant la vacuïtat, quan no estupidesa del pensament progre ja es va demostrant a ulls vista. Papeles pa tós, drogues lliures al kiosk, putes campant arreu, etcetcetc. La gent s'ho comença a plantejar tot això, arreu Europa. Temo però que a vostè ho centra tot en els capellans, pensa que sense religió tot aniria de puta mare, ho pensa també l'encara majoria progre. No saben el que diuen. El pròxim post me l'ha inspirat vosté, serà el més curt que faré.I és que sospito no m'ha contestat del tot la pregunta que li feia -de què anava- tot i que li agreeixo la resposta.

Anònim ha dit...

Tot i que aparentment no arribem a res clarificador, crec que a les dues postures aquests debats serveixen molt, per conèixer millor l'altrè, conèixer millor el món també. LLASTIMOSAMENT AQUEST DEBAT ESTÀ PROHIBIT ALS MITJANS AUDIOVISUALS.

Anònim ha dit...

El títol del post serà, ho poso per recordar-ho jo també: MA MA MA MA

Lycaon ha dit...

Gràcies per la resposta, amic A, però no et contestaré més, perquè els teus arguments són ridículs, són els arguments que avui són tan errats com políticament correctes i mainstream. Són els arguments del ramat, i contestar-los ara i aquí vol massa feina. Per cert, els 900 Euros és el que guanya un bisbe, no un capellà, no us confongueu. Els capellans guanyen de 300 a 600 Euros. No sóc capellà, però m'agrada saber les coses.

Anònim ha dit...

Estic ansiós de llegir el MA MA MA MA!

Suposo que no justificaràs postures eclesiàstiques, si dius que serà tan curt...

Però vaja, en tot aquest debat... ja es veu que és un tema de prioritats: a uns els importa la llibertat, sobretot la llibertat de l’individu en relació amb la societat, i als altres... l’ordre en aquesta societat? Una societat que ha de passar pel seguiment d’unes directrius clares i estrictes que regulin gran part els aspectes de la nostra vida? Segurament tenen maneres més boniques de dir-ho... però bé, tampoc em penjareu per tirar pedres al buit, que aquí a Pafiam no sou partidaris de maquillar les vostres postures com es veuen obligats a fer els partits polítics.

Això que plantejo potser s’aproximaria més a disputes polítiques... ara bé, en relació a l’església... no oblidin que això és una qüestió de creences, i per tant, d’aquí s’exclou tot aquell qui no cregui en Déu i tot aquell qui, creient-hi, no simpatitza amb l’església cristiana.

D’acord, i ara per als pocs que continuïn llegint... si volen aferrar-se a la cara amable de l’Església, tinguin en compte que l’ajuda als pobres, l’amor, la simpatia, etc etc etc., tot això avui dia ho poden practicar sense la necessitat del cristianisme! Estan d’enhorabona: segle XXI! Poden estimar a qui vulguin (i encara més, manifestar-ho sense les restriccions a què es veuen obligats a sotmetre’s catòlicament parlant), tenen un ventall amplíssim d’ONG’s, i més pobres que mai per ajudar, tenen la possibilitat de penjar a Internet la bíblia (diria que la patent està prescrita i caducada) i d’explicar les seves llegendes a moltíssima gent, poden fer... vaja, el què vulguin! Pensin en el pes de sobre que es traurien deixant de banda el cristianisme... no haurien de demostrar historietes incoherents ni justificar aquestes crítiques tan molestes sobre creuades i cremes de bruixes i de científics... no els pesaria la Inquisició! Creguin-me, no ser catòlic és molt còmode... perquè vaja, suposo que ja no són dels que van a missa, oi? Osti, sabreu el que és viure quan passeu un diumenge al matí mandrejant al llit.

En fi, jo m’allargo perquè em fan gràcia aquestes coses, perquè trobo fascinant que hi hagi gent que visqui a Catalunya i tingui opinions tan diverses i es puguin posar en comú per blog, evitant així els molestos cops de puny.

Salut!
g.

PD: ah, quan ja tinguin pràctica en això de ser agnòstics o ateus (ja saben que ser ateu és ser molt molt molt agnòstic...), provi’n de “cagar-se en Déu!” Desestressa que dóna gust, tu.

Lycaon ha dit...

L'Església va cremar científics fa cinc-cents anys i va justificar les croades. Realment, no ens hauria portat res de bo que no tinguéssim abans, si no fos per algunes nimietats, com ara:

1.- Salvar l'escriptura i la cultura clàssica.
2.- La caritat amb els pobres.
3.- Un ordre social basat en una moral d'amor.
4.- Limitar els abusos del poder (Hitler i Stalin, dos règims sense religió).
5.- Les millors obres d'art del món.
6.- La saviesa, la filosofia, les humanitats.

Anònim ha dit...

Molt bé, jo el que dic és que tot allò de bo que té l'Església es pot dur a terme des de fora d'aquesta, no cal que vosaltres ressalteu les coses positives que ha fet i nosaltres les negatives...

Uns direu que Stalin no era religiós, els altres diran que Franco sí que ho era (i aleshores uns ressaltaran la part de l’Església que no li va donar suport i els altres la que sí...), uns direu que l'Església ajuda els pobres i els altres que el Vaticà és una empresa que guanya noséquants milions especulant al mercat de divises... i així discutiríem i discutiríem fins... doncs mira, com diríeu vosaltres, fins que Déu vulgui, ja m’enteneu.

Simplement, ¿oi podem agrupar-nos per promoure l'escriptura i les arts, per ajudar als pobres, per professar l'amor, la saviesa, la filosofia i les humanitats INDEPENDENTMENT DE LES NOSTRES CREENCES RELIGIOSES?

Doncs ja està tu, no ens farem cristians i ens posarem a anar a missa i a discutir les aventuretes de Crist i els seus amics, enteneu-nos! No creiem en Déu ni volem sacrificar RES de la nostra vida per ell! Volem més llibertat de la que “Ell” ens dóna! Després ja discutirem al Parlament sobre putes i drogues, però sense Déu pel mig, per l’amor de..!

...en fi,
Salut!
g.

Anònim ha dit...

Stark, no et reconec,veig que has tret la cara agre de l'ateu. Vosaltres si que no sabeu què és la pau del creient això en resum és el què us pertorba . Ah i hi han misses de tarda. Millor que veure la tele escorta.

ONGs: Saps el que cobra un directiu i la corrupció de les ongs laiques? Doncs ara ja ho saps.

En aquesta si que t'he pillat. Accepta que a vosaltres "també" us han menjat el cervell: LLIBERTAT,LIBERTAZ os daré (ZP)! abans que res al món us han dit, però arriben a ser tan imbècils de no adonarse'n que la llibertat sense ordre és impossible!
Respecte a l''última pregunta. No, nopodem i s'ha demostrat a tort i a dret. L'home no pot fer res sense un codi moral i fins ara NO HI HA HAGUT AL MÓN UNA FORÇA CIVILITZADORA COM LA CRISTIANA .esperem que ens diguis què proposes, el codi penal? pre a canviar-lo cada dia. Els experiments amb grasiosa!

Has fet una deriva cap el debat teològic de manera molt brusca i diria que sense guardar massa les formes. Tu t'enfots del missatge de la Bíblia,a mi el republicanisme i el laïcisme em fa vomitar, i estem empatats.Sense acritud,en general cadascú té l'educació que li han donat els seus pares. Jo sempre he après coses bones en la religió i l'Església.I això és el què val.Que aquestes coses te les pugui ensenyar un profe progre amb la educasion por la siudadania, va llesta la societat que s'ho cregui.
Ah certament, original reflexió -"Pensin en el pes de sobre que es traurien deixant de banda el cristianisme."-tot i què és obvia : Vegetar sense compromís és sempre més lleuger.

Anònim ha dit...

No estàn emptats, per la simple raó que està pervertint i confonent conceptes.. la religió, com ben bé diu l'amic Stark, és un innecesària per la vida..l'estat no, la societat, l'estat, l'organització social..com vulgui dir-li, és necesari..és a dir, no podem viure sense estat..
Té una obesió en enfontar els dos termes, quan realment no tenen res a veure..em sembla que coincideixo amb el senyor Stark quan dic que la religió hauria de ser quelcom opcional (com sap vosté que la seva, i només la seva, és la bona?), quan dic que la separació religió-estat hauria d'estar a l'ordre del dia..perquè la gent com vosté comencés a entendre que l'esglèsia no és el poder..ni té el poder.. No vull arguments a favor de l'esglèsia com si haguesin de fer campanyes electorals, simplement vull libertat en tots els sentits, fins i tot religiosa, que fagin el que vulguin, però no es posin amb els altres..
I per últim, té vosté un altre problema de concepció, el de la política. Per què hem de ser d'uns o d'altres..la llibertat que defensava abans és la mateixa que em permet tenir idees pròpies sense haver de casar-me amb ningú, si li dic que no tinc cap partit preferit què me'n diu..? No soc persona? No tinc opinió..? En fin, tinc opinió, i independent de qualsevol partit, i per tant, ni ZP i no ZP, jo mateix..(això de l'opinió pròpia deu ser pecat..ja veurà què divertit és quan es torni ateu..)
Salut!
a.

Anònim ha dit...

Comenariot va! El senyor a. se m’ha avançat en la resposta, i no em voldria repetir en la defensa de la llibertat... però m’hi veig obligat. És que dius, “la llibertat sense ordre és impossible!”, i pel que he pogut entendre dels teus textos, defenses directament o indirecta que la “força cristiana” és la que hauria de definir, marcar, imposar... aquest ordre. I què vols que et digui, no em convences! M’explicaré.

Ara mateix el que ens preocupa de la llibertat és semblant al que ja li preocupava a J.S. Mill cap allà el 1859: “¿Quin és el límit just de la sobirania de l’individu sobre si mateix? ¿On comença l’autoritat de la societat? ¿Quina esfera de la vida humana pertoca a la individualitat i quina a la societat?” Mill, doncs, parla de la “llibertat negativa”, la llibertat civil o social, l’absència de coacció... I està preocupat perquè la llibertat de l’individu i la sobirania que pot exercir la societat tenen “zones d’intersecció”...s’entén? I ull, sobre això, podem discutir el que vulguis (ara potser seria massa extens), i tan lluny com vulguis de la mirada arquejada de ZP.

Ara bé, el cristianisme es fica en un altre tipus de llibertat, imposa una manera de pensar, es fica en l’anomenat ‘lliure albir’, la llibertat positiva, la capacitat de decidir sobre nosaltres mateixos, sobre les accions que només ens concerneixen a nosaltres: les “self-regarding actions”, que dirien a Anglaterra -i a l’estiu a Lloret- ... aquesta llibertat, la llibertat de creença, amic Pafiam, per a mi és intocable. I tant me fa que em diguis que si tots ens sotmetem al cristianisme el món serà molt més bonic. En primer lloc, perquè ho dubto, i en segon, perquè aquest “fi” tan ambigu no justifica uns mitjans tan “durs”. Ho sento Pafam, ni jo ni , m’imagino, bastants més individus no ens hi sotmetrem, per molt mal que us faci a l’ànima. I parlo seriosament quan et dic que em dol que no ho entenguis i que associïs això a una manipulació de l’educació progre.

Vaja, més manipulador que la “mentida piadosa” de Lycaon, què seria? la “mentida maliciosa” suposo, i estaràs d’acord amb mi en què els professors d’avui dia no són maliciosos, no en aquest sentit. Molt em temo que si vols criticar l’educació d’avui dia en pro de la de l’Església, la paraula “manipulació” no juga a favor teu. Evidentment, la teva visió deu ser oposada (mai ens entendrem?).

Ai, mare! com devia ser l’educació franquista! Qui la donava? Cardenals o arquebisbes o bisbes o capellans o monjos o novicis o qualsevol dels moltíssims que em dec deixar de la jerarquia eclesiàstica, cadascun d’ells amb els seus modestos 300 o 900 euros mensuals (les propines van incloses, Lycaon?)... Si me’ls puc imaginar, amb la seva llampant túnica (o els de per aquí són aquells franciscans que no es renten?), vara en mà i mentida pietosa en boca.... Bé, segurament, Pafiam, tu també et deus compadir dels monjos que el règim va perseguir o matar per aquí Catalunya... eren els més catalanets, no? O eren comunistes? O les dues coses? No tens un dilema?

Per cert, Mill creu que la societat NOMÉS té la potestat d’interferir en la llibertat de l’individu per evitar el dany a d’altres individus. Res més. Això a tu et deu sonar pròxim a l’apocalipsi...

Ah, ONGs: Continuo sense saber què cobra un directiu i no tinc notícia de cap mena de corrupció en ONGs laiques. Si això es dóna, em fa fàstic aquell que ho fa. Ara, tendeixo a pensar que la tasca de moltes ONGs no és pas corrupte, vaja, hi deu haver controls, no? ...dec ser un ingenu.


I osti, a mi el ZP no em fa ni fred ni calor... jo, de fet, encara no he votat mai, i quan arribi el moment, no crec que opti per aquest teu anticrist.

Salut!
g.

Anònim ha dit...

Com molt bé diu Stark, no ens entendrem.Mai ha estat possible entre els homes amd Déu i sense Déu. a. ,tan necessari i legítim és defensar un estat religiós com un d'ateu. Una república és necessaria? qui ho diu?Ho respecto que ho diguis.La gent no es torna atea, és l'ateu que es converteix.Si no voleu arguments a favor de l'església no els doneu en contra.Stark, si dius que el cristianisme"imposa" és que no l'has entés ni t'hi has fixat prou.L'església mitjans durs? pobrets si només poden parlar a misa i ser manipulats quan parlen fora d'elles.Collons amb el Mill, sabeu si era ateu?digueu-m'ho sisplau.El que no et perdono és que desconeguis el que cobren els de les ONG laiques, -i no parlo de la Creu Roja, que es forren-, ni que desconeguis la corrupció i dispendis de moltes.
Veniu a dir el que no he dit com es que defensi la teocràcia, ara bé si voleu. Crec que he trobat la causa que no ens entenguem, i amb lo qual
el debat ja l'aniriem finint, i és que oblideu la tradició milenaria de la nostra civilització, no teniu paciència, la voleu esborrar avui mateix. Paciència, vosaltres i els vostres companys comunistes i maçons -vaja companys de tropa machus-feu una feina fantàstica,i potser d'aquí unes dècades, la cosa canviarà i si no vosaltres, els vostres fills tindreu el gust de veure les catedrals i esglésies convertides en una cosa tan útil com granges de porcs.De moment però cal respectar la majoria.
Ho dubto, perquè ells sempre actuen d'amagat i a traició, però ho pregunto: Sou maçons?
Ha estat interessant i enriquidor, tot i el garbuix,us ho agreeixo, si voleu afegir alguna conclusió o matís i contestar les dues preguntes, endavant.

Anònim ha dit...

Ah, l'educació catòlica, STARK: monjos tenebrosos de mirada torva, amb una vara a la ma, sàdics que els cau la baba quan peguen . Aquest és l'únic clixé que s'ha projectat. M'estranya que persones intel.ligents com vosaltres ho creieu. L'educació religiosa inculca en gran manera la doctrina,cert,però l'educació progre ho manipula tot.lJa ho he dit: quant mal han fet els progres a la bona gent, com l'han manipulada. NO VEIEU QUE US HAN ENGANYAT, QUE CONTINUEN ENGANYANT-VOS
Amb l'educació modenna d'avui la majoria d'alumnes surten més tontos del que han entrat.

Anònim ha dit...

Això em dóna peu a un comentari ben llarguet... però ara mateix tinc la selectivitat al damunt, la culminació de la teva estimada educació progre, així que només tinc temps de contestar-te a una pregunta que m'ha fet riure -i t'ho agraeixo-:

- No sóc maçó.

Ja en parlarem.
Salut!
g.

Anònim ha dit...

Ah, i si ho fos no t'ho diria!

xD Ostia, realment has estat bé amb això de la maçoneria...

Lycaon ha dit...

Sé de gent que "treballa" a ONGs i, sense cap experiència laboral, però perquè són el gendre de no sé quin directiu, hi guanyen uns bons 1.800 Euros, per no fotre ni brot. Deunidó, les ONGs!

Tot el que ha fet l'Església i el que representa l'Església podem fer-ho sense l'Església, hi estic d'acord. Però ho faríem avui si no ho hagués promogut l'Església. Creuríem avui en la igualtat? En la llibertat de decidir el teu destí? Creuríem en la solidaritat, sense el missatge de Crist? Sense l'Església, no hi hauria hagut mai ni socialisme ni comunisme.

No és veritat que l'home pugui viure sense religió. Des que l'home és home i ja no és mico, enterra els seus morts, perquè creu en un més enllà, té imaginació. Es fa preguntes i vol les estrelles. Només els micos en tenen prou amb un plat de llenties. Els homes necessitem respostes i volem veure-hi més enllà. Som animals religiosos. Volem conèixer Déu.

Anònim ha dit...

Molt ben dit Lycaon, i encara et descuides els ideals de la Revolució francesa, Liberté...

És cert, l'home porta imprès l'instint religiós.

Vinga Stark, no tinguis por ;)

Seguim els comentaris al següent post