dimarts, 16 de desembre del 2008

Les forces negres, la tradició, i perles diverses



CIÈNCIA

- La gran acceleradora de partícules van dir que s'arreglaria en tres mesos, després sis i ara fins l'estiu de 2009. Ha! Què collons han d'arreglar. Que collons ha de trobar aquesta maquinota. Home modern, reverencia aquest nou profeta si vols, agenolla't si cal. Però a mi no m'atabalis.


MODERNITAT

- No us heu trobat que a les botigues de roba totes les dependentes us tracten de tu -potser perquè això fa jove i modern- però a l'hora de pagar, amb la venda feta, a alguna se li escapa: Ho pagarà amb targeta?

- Hi ha hagut quasi unanimitat: la cúpula de Barceló és una merda. Cara, i pagada amb el pa dels pobres a un fantasma. És un bri d'esperança, impensable fa uns anys. M'ha semblat sentir que es va desprenent?
O sia, la cúpula una merda, de retruc també Barceló, aixímateix l'art modern, i al capdavall tota la modernitat. Una gran enganyifa tot plegat, per consum de mamons -ja sabeu que mamón no ho escric amb acritud-.


MORAL

-Aquests de la Caixa de Catalunya són aberrants al màxim. Primer va ser allò :"Ho vull, ho tinc" -aíxi es van entrampar molts. Ara diuen que "tinc dret a anar al restaurant, a comprar roba a fi de més, etc." Aixó és propi d'una moral corrompuda, i corrompedora d'esperits ignorants, que es creuen que una caixota els atorgarà drets. Asseguts espereu, no drets.


RELIGIÓ

-Han passat un documental d'Haití i un altra de la illa de Pasqua. Coincidien en el paper central del capellà de torn, que era el que aglutinava qualsevol iniciativa; aconseguia l'ajut humanitari, etc. Recordo també en aquest sentit els capellans que apareixien al programa del Mikimoto. I els gossos bordant.

- La miserable professió periodista progre ens ha bombardejat amb el que h costat la "festa de Ratzinger" al seu germà. Els miserables van amagar que ho havien pagat fidels alemanys. Van pagar un concert que van gaudir moltes persones.


-Aquesta notícia del teletext no l'entenc. No sé a què vé ara que publiquin que no es pot demostrar l'autenticitat del Sant Grial conservat a València. Mai ningú l'ha "certificat", ja ho sabíem. El que volien és promoure una imatge de falsedat?


- Make love your gold, de Frankie goes to Hollywood, és una cançó extraordinària amb un video clip emocionant. En comparació amb altres videoclips el van passar molt poc. Per què: perquè les imatges eren de la Sagrada Família i els Tres Reis, d'una força espiritual fascinant. Ho dic perquè és la canço que han triat Il Divo per promocionar el seu darrer disc, de tan bona que és.


- En un marc d'aparent religiositat: "Busques un lloc on expresar la teva devoció?" I altres parides per l'estil. Amb un vitrall gòtic de fons. A la ràdio el passen amb música gregoriana. Més que irreverent és estúpid aquest slogan. És d'un centre que venen calçotets i camises que es diu Granvia. Afegeixen: "El temple de la moda" Devoció a la moda? Capsigranys!


EL DOLÇ TEMPS DE L'ADVENT

En aquest dolç temps d'Advent, preparació a la vinguda del Nen; dels dolços fruits de la tardor, els carrers tenen un caliu especial: llums, pessebres, nadales; apaivagament de passions estèrils. He estat a Sabadell i m'he emocionat de veure tanta gent, nens i grans, com s'aturaven a mirar o comprar a les parades de les figuretes i coses de Nadal; de veure com ja hom fruia les festes a l'avançada. I mira que lluiten fort per arrancar-nos tot això! Forces negres. No podran, si no ens deixem.

10 comentaris:

Deyza ha dit...

Acceleradors de partícules en comptes d'esglésies? Observatoris en comptes de basíliques? Hospitals en comptes d'altars? El món és ben boig.

Els misioners si que fan bona feina, i si ho fessin sense promulgar doctrina encara seria millor.

Aquests de les botigues se les saben totes eh, "consumiu, no penseu, consumiu, ja se sap, és nadal, a comprar tothom que de ben segur ens farà feliços". El pitjor és que malgrat passa tot això, i malgrat inflen els peus a més no poder, la societat hi cau de quatre potes, any rere any.

Anònim ha dit...

Fas demagógia Deyza. Ningú ha dit de tancar hospitals. Aquest accelerador tampoc crec que arregli cap problema al món.

Lycaon ha dit...

Els missioners fan la feina que fan perquè Déu els ha cridat a fer-la. Déu demana que els homes s'estimin. No entendre això és no entendre la religió, és a dir, la nostra religió, de la qual formem tots part, també els que no creuen, encara que no ho sàpiguen.

Deyza ha dit...

La medicina moderna està basada en la ciència i la investigació Thule, era això el que volia destacar.

Lycaon el que has escrit no està argumentat, una persona que defensés l'islam podria substituir les paraules "missioners" i "Déu" per "imans" i Al·là.

El Déu dels protestants ultraconservadors dels EEUU (evangelistes sobretot) em sembla un Déu venjatiu i castigador, anclat en l'Antic Testament; per altra banda, si bé el cristianisme a Europa és molt més obert i tolerant, l'església catòlica utilitza a Déu per a fer judicis morals i polítics, jo no rebutjo l'amor, rebutjo això.

Ah, moltíssima gent es juga la vida per ajudar a altra gent en ONG's o com a reporters de guerra i no són cristians.

PS: Pafiam amb el tema Saura t'estàs fregant les mans per la propera entrega de perles eh

Anònim ha dit...

Thule s'ha quedat curt. Crec que estem malalts i crec més importants les esglésies que les maquinotes aquestes.
Ben dit Lycaon.
Deyza,lo dels Saura ja es de riure sol.Comparar un imam,un reporter, amb un missioner és una bestiesa, ho sento. Això no vol dir que un bon imam fa un bon servei a la comunitat.I les ONG les uniques de fiar totalment son les cristianes sobretot catòliques.Ah, els de l'Antic Testament són els jueus -on per cert també hi han els Deu Manaments, que pensa lo necessaris que són-.

Lycaon ha dit...

Sense l'impuls d'unes conviccions i uns valors, la gent no deixaria la comoditat del seu país i aniria a ajudar pobres en països miserables. Això és el que volia dir. I els nostres valors, els valors d'Occident, són els cristians.

Noctas ha dit...

La maquinota no resoldrà mai les nostres eternes preguntes., qui tingui fe que vagi a l'esglesia i allà potser recupreraà un xic de dignitat.
Com diu el Colomer el tú és de feixites i comunistes i jo hi estic d'acord.m, així doncs de vos o de vostè.,o acàs la dependenta és amiga meva ...? una mica de respecte.
Des que Berlanga va dir allò que mis peores enemigos son los bancos que jo no em caso amb cap d'ells., s'ha d'escoltar els savis collons...
Els missioners i les mongetes que donen la seva vida pel pròxim i encara hi ha alguns que tenen la barra de criticar la seva lloable tarea., Avui ser antisistema és anar a missa., imagina't doncs com estan les coses.,
A Filipines allà on s'aboca la merda hi ha l'esglesia perquè cap ong de merda té els sants collons d'estar allà...
saludus i guanyarem!!!

Anònim ha dit...

Si tots els que no van a missa fossin com tu, Noctas, el món aniria molt millor.

BON NADAL I BON ANY NOU A TOTHOM.

Deyza ha dit...

Això de les ONG és una generalització indeguda, n'hi ha de fiar i n'hi ha que no, tan catòliques com no catòliques (càrites també ha patit més d'un escàndol/estafa i jo la considero de fiar).

Trobo molt bé la funció d'ajuda que realitzen els missioners, questiono la funció evangelitzadora; Lycaon el que dius no és cert i és evident que no ho és perquè hi ha ateus que han abandonat aquesta "comoditat"; el cristianisme porta 2000 anys existint, la societat occidental tal com la coneixem ara porta 39 anys a Espanya així que em sembla que és passar-se atribuir tots els valors bons al cristianisme (tot i que si reconec que el cristianisme ha influit molt en la nostra societat, tan positivament com negativament.

Noctas em sembla absurd atribuir valor ideològic a la segona persona del singular, i parlar sense formalitat no em sembla una falta de respecte.

Potser podríem prendre Filipines com a model, crussificar-nos i tota la pesca...

Bones festes i bon any

Anònim ha dit...

Deyzaa, no raones malament però et falla lo de smepre , la informació. Em considero persona informada i mai a Càritas, ni una trista persona de parròquia ha patit cap escàndol. De les laiques moltes. Són empreses,amb gent que cobra bons sous -ja no parlem de Creu Roja- . Gent que passen alguns mesos a Àfrica,no diré que turisme, però evidentment els veterinaris, metges o pallasos sense fronteres no son ben bé el mateix que la monja que he sentit avui per la radio, ala Cope - és clar, no l'escolteu els progres- que passa de 20 anys que estan entre
malalts, infectats i aquells que no interessen a ningú. Visita alguna web catòlica sisplau. Et desitjo igualment el millor per les festes i l'any nou, i que la Gràcia t'arribi. No tinguis por.