dimarts, 15 de juliol del 2008

Grandíssima selecció de perles progres i no. I el revifar de la fe

AQUEST ÉS L'ÚLTIM TAG PERLES PROGRES. A PARTIR D'ARA HO FARÉ PER TEMES.

Per anar rient (?) aquest estiu

Part primera

- A la comarca hi ha una meravellosa casa pairal catalana, antiga llar de pagesia. Avui hi ha un restaurant que es diu: El Esquinazo! A una revista avisava de la Verbena de San Juan, amb torradas, i churros con chocolate -no era al revés?-. Al costat un anunci de lavanderia Garbi una Butifarrada motera (zona pino gordo)!!. Parlant de revetlles, pregunto als progres laics: accepteu que es digui Coca de S. Joan, o s'hauria de dir Coca del solstici?. Pobre pàtria.

- TV3 va emetre a Entre línees un reportatge en que promocionaven cigales de goma i un estri de plàstic per fotre-se'l pel cul. Això i la majoria de la programació és el que entenen per servei al país des d'una tele pública. Vergonya de ser català. On és la formació als ciutadans? I els ideals? A la carteeera. Collons amb la Terribes, n'estic decebut. Ja m'hi he cagat en tots i en la mare que els va parir.

- Diu que les televisions catalanes volen guanyar-se la immigració amb aquest programes i guiños cap a ells. Si tots tenen parabòlica per mirar els canals del seu país! I Al Jazira!. Passen de la nostra cultura, aquí vénen a lo que vénen.

-Els creatius -vaja vivales- en lloc d'informar sobre com prevenir els accidents de treball fan un spot, que repeteixen mil vegades, amb gent que plora per un accident. Feu informació de prevenció, burrus!

- Carla Bruni diu que n'està de Sarkozy, tot i que ella sigui d'esquerres. Serà bandarra!? Sí, ho és: es va fer retratar en pilotes. Ara que és primera dama li emprenya que la gent li vegi les mamelles. Toma! Per truja! Per cert les despeses de la república gavatxa -el Palau de l'Eliseu- i la italiana doblen o tripliquen les de les cases reals.

- Us imagineu Zapatero de cap d'estat republicà, a dalt de tot, sense una casa real a darrera? Un malson.

Part segona

- Una noticia que ha passat amagada és que a Txina van morir 200 persones atrapades sota el fang, i 37 cases i un col.legi, ocasionat per les obres de la gran presa. El Partit comunista xinés
ha fet fora de la zona més de quatre mil.lions de persones pel projecte.

- Cuando los hombres idiotas hablan de libertad hay que tomarse un Martini seco. Segons com estaria d'acord amb el cantautor Petisme : A vegades tinc ganes de cagar-me en el concepte de llibertat que tenen molts. De moment m'hi pixo.

- Aquesta Bibiana sociata -la més progre de tot el règim- té una bona formació acadèmica. Els seus estudis són la Llicenciatura de flamenc. Us donc una informació valuosa: L'han agafada perquè la gent parli d'ella i s'oblidi de tots els altres!!

- He sapigut que a Gràcia hi ha una Plaça de la revolució. Quina revolució? Segur que roja. Es pot ser més catet, animal i poca cosa?

- Catalunya claveguera d'Europa. Ja deia al manifest antiturístic que Catalunya és el pixador d'Europa, ho és en tots els sentits però. Mafies, okupes, i gangsters de tota mena hi troben la seva salsa. 10 homes amb pistoles i vestits de paramilitars van agredir a puntades de peu i copa a 20 treballadors durant una hora i mitja. Els apuntaren amb pistoles al cap, i digueren que tornarien per matar-los si deien algo. La majoria estan en tractament psicològic. Això ha passat a una fàbrica de petards al fins ara tranqui poblet de Sant Quirze de Safaja.

- "Volem acabar amb els populars tril.lers, perquè malmeten la imatge de Barcelona". Ho diu una tal Itziar de l'Ajuntament. No ho fan per evitar que aquests xoriços fotin els calers a la pobra gent, no. Per la imatge! Ès pot governar pitjor?

- LA FE REVIFA. Als europeus de futbol els locutors de la satànica SER (té el 666 de sintonia) resaven Parenostres; als San Fermines d'aquest any s'ha esmentat més que mai el sant, les pregàries, la penjada de mocadors a l'església i el famós capote salvador. Aiximateix s'ha repetit la imatge del ciclista besant la medalla protectora i la visita a Lourdes de Ingrid Betancourt, i del rosari que es va fabricar al captiveri. Sóm molts més dels que volen i diuen. I la progre Moliner començant a enfotre-se'n del seus. Això va millor.

- Hi ha una pel.lícula que es diu El gran silencio. Són dues hores sense paraules enmig de la pau d'un monestir centreeuropeude la Trapa. La gent que la vist diu que surt canviada. Us la recomano sense haver-la vist. Ha estat un gran èxit que molesta a la mamonada.

- He llegit aquest consell del Pare Mateo: Sovint, tractar amb gran comprenssió i caritat, soportar cristianament les impertinències en el tracte personal sol ser un gran i meritori exercisi de mortificació cristiana. Parlar poc, jutjar menys, dominar la llengua i demanar humilment consell ajuda a grans progressos en el nostre itinerari cristià -o laic-. Algú pot discutir això? Sí, els mamons. Ara reflexionem aquest estiu si això no és més elevat que el què diu qualsevol polític o ideologia.

Després d'això penjaré la reformulació definitiva del Principi de Mamamamama, per a la història, i ja faré vacances. Bones a tothom!

10 comentaris:

Lycaon ha dit...

Alguns comentaris:

Els francesos pagaran car l'atac de tita del seu president. De moment, la Bruni ja ha tret un nou disc.

A Barcelona no erradicaran els trilers, com no han erradicat el top manta ni res de res. Com deia en Sostres, si els negres fossin els polis, s'acabaria la delinqüència en dos dies. Però, noi, el funcionariat va així...

L'home no pot viure sense fe, encara que alguns progres no puguin entendre-ho. La fe, la metafísica, l'espiritualitat, el sentit de la trascendència...això ens diferencia de la resta dels animals i ens fa homes, a imatge de Déu.

Noctas ha dit...

Brutal, sensacional, tot i que en moltes coses no hi estic d'acord, el post és collonut--saludus

Anònim ha dit...

Lycaon,bo lo dels negres polis. Jo afegiria que la nostra busca de l'espiritualitat, de la fe, també ens diferencia de molts altres homes.
Gràcies Noctas.

Deyza ha dit...

Jo em pregunto, tant difícil es fa l'existència d'una república no presidencialista?

Tota la raó en el tema trilers i si, és cert que hi ha massa turisme de sol i platja que malmet els territoris costaners.

No sé si t'hauria d'alegrar que s'utilitzi la fe d'aquesta manera en events esportius, és bastant clar com cerquen fe i de ben segur que no en tenen ni idea, de cristianisme.

A Europa, cada dia n'hi ha menys de cristians, i és que el Vaticà, mostrant-se tant rígid i inflexible s'està allunyant perillosament de la juventut, fet perjudicial per a l'Església Catòlica, especialment a llarg termini.

Prenc nota de la pel·lícula i te'n recomano una altra: "en el nom de la rosa", genial llargmetratge en que es fa patent l'allunyament de l'Església del cristianisme inicial, si, és a l'edat mitjana, però estic segur que trobaràs certs paral·lelismes.

Lycaon, penso que el que ens diferencia dels animals és la raó, que ens crea inquietuds, que al seu torn són sovint combatudes per la fe (acabant aquesta per atacar a la raó).

PS: em pregunto si hauria de ser més breu

Anònim ha dit...

T'havia deixat un comentari però amb la cosa aquesta de ID open, no puc, és aquest:T'imagines Catalunya i Espanya amb tot nacionalitzat i encara més burocràcia boja que aixó representa? Sort que no som socialistes. O sí? Cal protestar quan ens hi trobem amb funcionaris prepotents i incompetència.
-----------------------------------

No conec si és possible ni si existeix una república no presidencialista.

Disculpa el rotllo però sobre el teu adorament a la raó et cito un post passar"Cada dia m'agrada més tractar amb capellans" "Josep Pla
Us avanço post de tast d'un llibre rar de trobar on els amics del Pla del Motel Empordà - d'un Pla gran però més savi que mai- van recollir tot el que deia i feia: l'entrevista amb el Terradellas; visites de patums i reflexions diverses. Sorprèn la veneració especial per mossèn Modest Prats.

Aquest llibre; el que hi van recollir de Pla fot a terra tota la imatge d'un Pla materialista i racionalista.

De Nietzsche deia que era "una merda delirant" i de la deesa Raó que era una merda a seques.

Amb aquest Pla si que estic al.lucinant Francesc.

Diu pràcticament el que estic dient jo en aquest blog.

A vegades penso que jo hauria de prendre el relleu de Pla. Encara que també, com ell deia :"jo no sé res de res, senyoreta""

Perdona Deyza, però no m'emprenyo amb tu, que també una mica, sinó també als que us fan pensar com penses tu: QUE COLLONS SABEU el que diu el Vaticà? Llegiu les encícliques, els sermons, us interessen? O sabeu només el que diu els Periodicos basura de torn, que diuen tergiversant el que volen, del Sant Pare?

Escriu els dubtes i reflexions que vulguis, per descomptat. Sempre que no siguin animalades, en aquest cas també és un 90 per cent el que pensa com tu en això: TOTHOM AGAFA LES NOVEL.LETES I PEL.LICULES ANTI CATÒLIQUES COM CERTES I HISTÒRIQUES! Mira el da Vinci -tinc un amic, molt "savi", que també em proposava com exemple de lo dolents que són els capellans una pel.lícula, El crimen del padre no sé que- El nombre de la rosa és ficció! amb polvo inclòs, això sí. M'equivoco, precisament són aquestes animalades, lo que pensis, el que has d'escriure. Així et podré corregir.

Lycaon diu una cosa òbvia. Ah, i La raó porta a la fe. Einstein deia quelcom semblant.
Una pregunta que si és indiscreta no la contestis: Els teus pares suposo que són catòlics batejats. T'han apartat de l'Evangeli? i els mestres t'han ensenyat alguna cosa d'això?

Deyza ha dit...

El que volia ressaltar amb la pel•lícula era la divisió i contradiccions dins el cristianisme, la llunyania entre els franciscans en aquest cas i l'Església establerta que, ves per on, i com ara, de cristiana en té poca. Després de tot la inquisició i la purga de la filosofia i altres coneixements “herètics” no són pas ficció.

T'has equivocat al pensar que em baso en el periódico i mitjans de desinformació similars, i menys de l’àmbit novel•lesc, més aviat em baso en evidències històriques i si escau en alguns testimonis catòlics inclosos encícliques, articles (de capellans) o fins i tot en algunes parts del Nou Testament. Et recomano fermament que analitzis la Bíblia des d’una òptica historiogràfica, hi ha molt per aprendre.

Per definició una cosa obvia és fàcilment demostrable amb la lògica, i jo no veig per què l’home no pot viure sense fe. Podríeu argumentar-ho? Absteniu-vos de fal•làcies.

http://es.wikipedia.org/wiki/Raz%C3%B3n_(filosof%C3%ADa)

Queda’t amb la primera frase. La fe, en canvi, és inqüestionable, és l’acceptació d’una doctrina no demostrable ni empíricament ni racionalment.

Ràbia als progres dogmàtics, ho entenc, ràbia als progres, ho puc concebre, però ràbia a la raó?

Pel que fa a mi, he rebut una educació oberta que em permet d'arribar a punts de vista diferents i fins i tot oposats als de la família.

Anònim ha dit...

Començo per corregir-te de nou: Foren els cristians il.lustrats, els monjosals monestirs, els que van salvar el saber clàssic de la ignorància general dels laics!. Els intel.lectuals eren els monjos. No jutgessim -una altra vegada- aquells temps cafres amb ulls d'avui. De fe tothom en té: uns en els diners, altres en la llibertat, altres en -diga-li- Déu. Jo no obligo ningú a tenir fe amb Déu, però la gent vol que tingui fe en la raó humana. Ens volen fer creure en el racionalisme , però creus que aquest món i la societat és racional, tal com va tot? Hi han milers de coses que no es poden explicar amb la raó. Llavors de quina raó parlem?Tu pots demostrar empíricament alguna cosa? Sí? Doncs automaticament tindràs algú que et demostrarà "empiricament" lo contrari.

Ja m'agradaria saber quins profes tan "oberts" has tingut. Et volem més bé que el que et volien ells per tu: creu a la família, creu-me a mi. Amb Déu i en el misteri ja hi aniràs creient de mica en mica.

Anònim ha dit...

Ah, i com va dir un savi comentarista
aquí, si encara no pots creure, comença almenys per acceptar l'Evangeli com a suprema norma de conducta, i com arrel de tot lo bo que tenim.

Deyza ha dit...

Un triangle té tres costats i la negació d'això no existeix.
No se't demana que "tinguis fe" en la raó, la raó no és fe, és el que estic intentant explicar-te perquè les compareu i no tenen res a veure.

L'educació oberta l'he rebut de la meva família, que és cristiana, sorprès?

Anònim ha dit...

La matemàtica és exacta,tens raó, la ciència és relativa, i el pensament...cadascú té el seu.