diumenge, 28 de desembre del 2008

Algunes perles. Algunes bones

Tinc cosa acumulada i la vaig treient ara que hi ha més temps per llegir. Si n'hi ha cap massa fort per aquestes festes, disculpeu, ja els tenia escrits.

TURISMOFÒBIA I PÀTRIA

- Ha ha ha! Ha sortit un llibre que es diu Odio Barcelona, editorial Melusino, de Llúcia Ramis, que m'ha omplert de satisfacció. Va en la línea del manifest DON'T COME TO CATALONIA! Mireu que diu la gran Llúcia:
"Falta determinar porqué Barcelona atrae tanto a nivel internacional. No és excesivamente juerguista, y físicamente ha dejado de ser bella. Sus playas eficaces como parrillas para broncear, son bastante feas. No és especialmente tolerante, ni espectacular en lo que a oferta cultural se refiere". Jo et diria Ramis que és perquè la gent és molt simple, i aquí venen majoritariament horteres. En general però, la majoria -qué són com bens- busca les aglomeracions, i força gent, fins la suor els dona benestar, diria jo.

- Al Concert de Sant Esteve al Palau, en el vibrant moment que la gent es posava dempeus com a respecte a la Senyera, i durant tota la interpretació, la tele socialista no va enfocar al públic, cap ni un moment! Quan l'espectacle era la platea.

- El que podriem aconseguir tancat l'aixeta del turisme, ara potser ho aconseguirem amb la crisi: els catalans hauriem d'estar molt acabats si amb la crisi industrial i el consiguient empobriment -que s'accentuarà encara més a Catalunya- continuéssim deixant-nos parasitar per mantenir ganduls i lladres.

- Estan preocupats perquè els aiguamolls de l'Empordà tenen tan poca aigua que perillen. Doncs bé, sapigueu que és per la poca aigua de la seva conca de la Muga, que és desviada cap a la Costa Brava perqué milions de turistes la malgastin o la converteixin en pipí. I diner brut.

- La conxorxa anticatalana té un abast molt gran. Si la conxorxa fos contra aquesta Catalunya d'ara, bruta i mesella, m'enfotaria. Però això sembla anar contra l'ànima mateixa de Catalunya. Estan amagant els anàlisis d'ADN que demostrarien amb tota probabilitat la catalanitat de Colom.

LLENGUA, IMMIGRACIÓ, TELE

-Apart el munt d'anuncis fets en anglès, l'anunci de la Loteria Nacional està fet en argentí. Si no arriba a ser Nacional la fan en mandarí.

-A Mallorca un ciutadà ha formulat una demanda que ha estat admesa al jutjat perquè l'espanyol està discriminat. El home aquest és colombià! Anava de farlopa d'algun cartel? Em resulta incomprensible que algú, tantíssims forasters tinguin la barra de rebelar-se perquè parlem català.

-Vaig quedar parat quan vaig veure que en un programa que té l'Arús a una tele catalana, sortia el Victor Lamela -aquest tio de la meleneta, tan fi- parlant en espanyol tota l'estona. L'Arús també és un botifler de cuidado. Tots dos els trobo "repelentes niños Vicentes". Qualitats apart.

- Van titular-ho tal qual al teletext de TV3 : el català potencia el consum de drogues. L'explicació era que amb el fracàs escolar, produït pel desconeixement del català, els nois s'aboquen al carrer i això porta els porros. El que és fastigós és la manera de titular la notícia.

- Hi ha molta gent sobretot noies reticent a les dites parelles lingüistiques pels possibles equívocs i connotacions. Doncs bé, l'eslogan de la campanya és: A l'anunci es veu la poma d'Eva, i es llegeix "llençat a compartir la llengua sense vergonya" "llengua tímida busca companyia" i altres gracietes. Apropiadíssim pels reticents.

- El president de la FAPAC (APAS) : "a la classe en català i al pati en castellà. Està molt bé aquest poti-poti" digué. Òbviament aixó seria la fi del català. Vaja elements. Aquests són els representants dels pares a la pública.

- A Vic, els dies del ditxós mercat medieval hi havien cartells d'UNC : Parla català o fot el camp! És desafortunat, vale, i tonto -algún estranger sap que vol dir fot el camp?- Però compte, en aquest grup abunden els patriotes sans, i parlen clar.

Afegit el 2011-

L'esmentat nefast Victor Amela a la mateixa setmana: s'ha proclamat, orgullosament, relativista. I per acabar-nos de demostrar lo desgraciat que és ha fet una aferrissada defensa del nudisme a ciutat, dient literalment que no passa res per ensenyar el pinganillo a les Rambles, sic. És ben boig a part de repelent. Perdó, el freak il.lustrat aquest és Amela.

5 comentaris:

Lycaon ha dit...

Jo tampoc he entès mai aquesta fal·lera que tenen els estrangers per Barcelona. A alguns els ho he preguntat, i em responen que viure a Barcelona és com estar sempre de vacances. A mi no m'ho sembla pas!

Deyza ha dit...

No estic en contra del turisme, però penso que hauríem de tenir legislacions serioses com als països d'on provenen aquests turistes que evitessin un comportament incívic.
També seria interessant potenciar el turisme cultural més que no pas el comercial (BCN la millor botiga del món) i el de sol i platja (especialment el bèstia rotllo Lloret i Salou).

Respecte a això que comentes de Colom, podries passar-me el link? Ho agrairia força.

Anònim ha dit...

Sempre de vacances? Segur que no són negres que treballen a l'obra.Contra el turisme no estic, estic contra les hordes. El tema de Colom després de molt temps de començar les anàlisis està aturat. Busca Bilbeny-Colom al Google, és el màxim especialista.

Anònim ha dit...

Tal com quedarà l'Estatut sembla que haurem de continuar mantenint els ganduls i lladres de sempre. I a sobre, mal vistos per tothom.

Noctas ha dit...

Ets un autèntic Crack!!!!