dijous, 3 de maig del 2007

Josep Pla i els bandarres.

"Catalunya és un país de bandarres, i dispensi". Ara penso que això l'hi feia dir el menyspreu que va patir de les mamaroques de bona part de la intel.lectualitat catalana, essèncialment progre i barcelonina. Potser també al veure el declivi del país en tots els àmbits que comportà la "modernitat" , amb la gent i el territori venent-se per un plat de llenties.

El Premi d'honor de les lletres catalanes va néixer l'any 1969 i no se li ha concedit mai a en Pla, gran entre els grans de la literatura universal. Diuen que perquè era franquista. Trossos de dròpols.

Això és l'enèssima mostra de la misèria intel.lectual i potser humana de la progressia i que el pitjor d'aquest país és el pensament progre, i si ve d'intel.lectuals o polítics molt pitjor.

Si algú vol donar noms dels figures que el vetaven...o dels que ara el menyspreen...La informació es poder.

Montaigne seria del Pla (joc de paraules)


2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Hola, mira, no se si era franquista o no en Pla, o si va fer veure que ho era per aconseguir ves tu a saber que, que no en fou pas ni el primer ni l'últim. Tambè ho era en Laureano Lopez Rodo i jo que el vaig conèixer i de franquista res de res, em va semblar sempre un paiomolt llest, molt inteligent i molt poc polititzat. Sort en varem tenir dels tres Lopeces que prepararen aquest pais atrassat i escadusser per apropar-se a Europa en el moment que faltes el dictador.Lopez Rodo quan era un nano de vui o nou anys deixava llibres a casa la meva iaia perque com es passava el dia llegint i estudiant els seus pares elrenyavem, i l'enviamen al càrrer a jugar, i ell se n'anava a casa la meva iaia a continuar llegint.
D'aixó en fa molts anys i passava al meu poble, pero aixi va ser.

Anònim ha dit...

D'acord.En López Rodó és el prototip de polític missaire: honrad seriós i treballador, con en Joan Rigol. Millor que dir polític,era un tecnòcrata, gent que en sap i passa de ideologies.
El Pla era conservador, i mal per mal va triar l'ordre franquista abans que la disbauxa . Saps que el volien pelar els rojos, no?
Siguent de St. Feliu, no anaves pas al Mus de la Garriga?